BIJZONDERE RONDREIZEN NAAR DE “PAREL VAN AFRIKA”

Uganda voldoet aan alle verwachtingen die u als reiziger van ‘donker’ Afrika kunt hebben. Het land is vrij klein, heeft een uiterst vriendelijke bevolking en kent een grote verscheidenheid aan landschappen en diersoorten. De nadruk ligt hier niet op wildsafari’s maar op de indrukwekkende en kleurrijke schoonheid van een land met enorm veel variaties. U wordt alle dagen opnieuw bekoord door deze ‘Parel van Afrika’. En natuurlijk vormen de aanwezigheid van  gorilla’s en andere primaten een niet te missen trekpleister. Een gorillatrekking is een unieke belevenis die u nog lang bijblijft. Een verlenging naar Rwanda voor één of meerdere gorilla trekkings in het Virunga National Park is zeker een aanrader. Of ga ga uw gorilla ‘encounter’ op zoek naar de migratie in Kenia of Tanzania!

ONS AANBOD REIZEN IN UGANDA

PRAKTISCHE INFORMATIE

Formaliteiten:

  • internationaal paspoort
  • toeristenvisum verkrijgbaar bij aankomst in Uganda

Inentingen:

niet verplicht

Malaria:

bestaand risico

Reisstijl

Wij bieden volgende reisstijlen aan om deze schitterende natuur te beleven: een privérondreis, een vliegsafari of een combinatie van beide. Tijdens uw privérondreis reist u met uw gids in een 4×4 safarivoertuig naar de mooiste plekjes. U hebt de vrijheid om uw dagindeling en activiteiten aan te passen in functie van uw wensen en verwachtingen. Een vliegsafari laat u genieten van schitterende panorama’s vanuit de hoogte en is ideaal als u minder tijd ter beschikking hebt. De accommodaties zijn eerder eenvoudig in vergelijking met andere safarilanden, maar u beschikt steeds over voldoende comfort en de locaties zijn gewoonweg schitterend.

Klimaat en beste reisperiode

Uganda heeft vrijwel het gehele jaar door een aangenaam klimaat door de ligging rond de evenaar. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 20 en 25 graden Celsius. In hoger gelegen gebieden zoals Bwindi Park is het altijd een aantal graden koeler. Uganda is het ganse jaar door bereisbaar. In april t/m mei en van oktober t/m november is het regentijd, maar meestal regent het ‘s nachts of valt er overdag gedurende korte tijd een fikse bui en is het daarna weer droog. Januari en februari, plus juni tot september zijn de droogste maanden in dit oerwoud en dus ook de beste maanden voor een gorillatrekking.