ZAMBIA: HET LAND VOOR DE SAFARI-AFICIONADO

Zambia is een must voor de ervaren safariganger en wordt als exclusieve safaribestemming steeds gewilder. In deze wildernis met een grote variatie aan natuur- en wildgebieden komt het woord massatoerisme niet voor. Zambia is eveneens de bakermat van de wandelsafari. In combinatie met de conventionele safari’s in open jeeps garanderen ze een onvergetelijke safaribelevenis. Het North en South Luangwa National Park zijn de beroemdste parken van Zambia en ideaal voor een wandelsafari. Het Lower Zambezi National Park staat vooral bekend om zijn spectaculair ligging aan de Zambezi rivier en leent zich voor onvergetelijke kano safari’s. Het Kafue National Park is één van de grootste wildreservaten ter wereld. Liuwa Plains National Park kenmerkt zich door de op één na grootste wildebeest- en zebramigratie van Afrika. Ter afsluiting of start van uw Zambia safari kan u het overdonderende watergeweld van de Victoria watervallen vanuit Zambiaans perspectief bewonderen. Voor uw verblijf hebt u de keuze tussen authentieke bushcamps, mobiele tentenkampen, sleepouts en stijlvolle upmarket lodges.

ONS AANBOD REIZEN IN ZAMBIA

PRAKTISCHE INFORMATIE

Formaliteiten:

  • internationaal paspoort
  • toeristenvisum verkrijgbaar bij aankomst in Zambia

Inentingen:

niet verplicht

Malaria:

bestaand risico

Reisstijl

Het wegennet in Zambia is soms in twijfelachtige staat en de afstanden tussen de wildparken zijn groot, vandaar dat wij meestal opteren voor een vliegsafari om de langere afstanden te overbruggen. Zo hebt u meer tijd  voor uw safari-activiteiten en uw verblijf in uw kamp of lodge. Een meerdaagse wandelsafari in Luangwa National Park of een kanosafari op de Zambezi River is een heel bijzondere ervaring waarbij u verblijft in kleinere bushcamps en in nauw contact komt  met alle aspecten van dit overweldigend natuurschoon.

Klimaat en beste reisperiode

Zambia kent drie seizoenen:

  • een koel droog seizoen (april-augustus)
  • een heet droog seizoen (augustus-november)
  • een warm nat seizoen (november-april)

Tijdens de periode november-april zijn de meeste lodges gesloten omdat een groot deel van de wegen onberijdbaar is. De beste tijd voor een safari in Zambia is tussen half juni en eind oktober. Tijdens de wintermaanden kan het ’s nachts erg koud worden en moet u voldoende warme kledij voorzien voor de safari’s in open voertuigen.