RWANDA: AMBASSADEUR VAN DE GORILLA!

Rwanda staat bekend om de altijd groene heuvels – met zijn unieke landschappen zoals tropische regen- en nevelwouden, koffie- en thee plantages, rijstvelden en gigantische vulkanische massieven. Typerend zijn de rode aarde en knalgroene bananenbomen, vrouwen met gele jerrycans op hun hoofd, mannen in pak met een hak over hun schouder en zwaaiende kinderen die mzungu! tegen u roepen (letterlijk: dwaler). De lucht ruikt naar stof, tropische bloemen en houtvuur.

De berggorilla’s leven in het Virunga-gebergte, in het noordwesten van het land. Nyungwe Forest is met ruim honderd soorten orchideeën en zowat driehonderd verschillende vogelsoorten een bezoek meer dan waard. Akagera Nationaal Park is wellicht het best bewaarde geheim van Afrika met een grote diversiteit aan landschappen en vegetaties. Een waar paradijs voor diverse diersoorten en vogels.

Rwanda staat erom bekend dat het risico’s durft te nemen. Om de vervuiling tegen te gaan werden in het verleden al enkele drastische maatregelen genomen zoals een totaalverbod op plastic zakken. De overheid wil habitats voor inheemse flora en vogels opnieuw herstellen voor onderzoek maar ook voor het belang van de eigen bevolking en voor toeristen. Het optimisme in Rwanda is tastbaar en maakt van Rwanda een veilige en aangename reisbestemming.

ONS AANBOD REIZEN IN RWANDA

PRAKTISCHE INFORMATIE

Formaliteiten:

  • internationaal paspoort
  • toeristenvisum betalend

Inentingen:

gele koorts verplicht

Malaria:

bestaand risico

Reisstijl

Rwanda heeft een uitstekend wegennet en is makkelijk bereisbaar per Landcruiser met chauffeur/gids. Sommige trajecten kunnen ook per helikopter, een heel indrukwekkende ervaring. Wij werken enkel met betrouwbare lokale agenten die u begeleiden van bij aankomst tot uw vertrek. U kan de kaart van luxe trekken, of meer budgetvriendelijkere accommodaties kiezen. Rwanda heeft gekozen voor kwaliteit en exclusiviteit en is daardoor een eerder dure bestemming, de gorilla permits komen op $1500 per persoon. Ondanks het prijskaartje is het een onvergetelijke ervaring die u nog lang zal bijblijven!

Klimaat en beste reisperiode

Rwanda heeft een subtropisch savanneklimaat met zeer aangename temperaturen omwille van de hoogte. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 25°C. In de bergen is het gemiddeld rond de 15°C en in Kigali rond de 19°C. In de bergen kan het vriezen en sneeuwen. Rwanda kent twee regenseizoenen: van half maart tot half mei en van half oktober tot half december.  Jaarlijks valt er gemiddeld 1500 mm neerslag. De beste periode om naar Rwanda te reizen is van mei tot oktober en van december tot maart.