NAMIBIË: RONDREIS DOOR HET LAND VAN RUIMTE

Een rondreis door Namibië brengt u van tropische rivieren en watervlakten in het noorden tot de natuurwonderen van het droge zuiden. Een gebied met adembenemende mooie landschappen en spectaculaire geologische fenomenen. Ontmoet Himba’s die zich met okerkleurige klei insmeren en nog op traditionele manier wonen. Ervaar de uitgestrekte vergezichten van de Skeleton Coast en van de hoogste zandduinen ter wereld bij Sossusvlei. Dankzij de luchtspiegelingen in het Etosha wildreservaat in Namibië ziet u over meerdere kilometers verschillende soorten wild. Het Waterberg Plateau Park, ook wel het verloren paradijs genoemd, is opgericht om bedreigde diersoorten te beschermen. In de Caprivistrook vindt u een heel andere omgeving dan u van Namibië zou verwachten, met rivierwouden, watervlaktes en Baobab bomen. Het grootste deel van Namibië is goed per auto te bereizen, maar sommige gebieden zijn alleen geschikt voor tochten per 4×4.

 

ONS AANBOD REIZEN IN NAMIBIË

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Formaliteiten:

  • internationaal paspoort
  • toeristenvisum verkrijgbaar bij aankomst in Namibië

Inentingen:

niet verplicht

Malaria:

bestaand risico

Reisstijl

Als u voldoende tijd hebt, is een selfdrive een aangename manier om dit schitterende land te verkennen. Hou er rekening mee dat de afstanden lang zijn en uw route ook vaak over onverharde wegen gaat. Het grootste deel van Namibië is goed berijdbaar, sommige gebieden zijn alleen geschikt voor tochten per 4×4. Voor de avonturier is een kampeersafari per 4×4 een aanrader. Een heel bijzondere reisformule is de vliegsafari, die u comfortabel met een klein vliegtuig van het éne hoogtepunt naar het andere brengt. Tijdens deze vluchten geniet u van de meest spectaculaire uitzichten. Een combinatie van vliegsafari en selfdrive is een ideale reisformule voor Namibië. U verblijft in comfortabele guestfarms, charmante lodges en stijlvolle tentenkampen.

En als u liever in groep reis, hebben wij een aanbod van internationale groepsreizen waar u bij kan aansluiten.

Klimaat en beste reisperiode

De seizoenen zijn tegenovergesteld aan die van Europa. Gedurende het hele jaar ondervindt u vooral zonnige dagen, zodat Namibië vrijwel altijd een aangename reisbestemming is. Het woestijnklimaat creëert grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur. De koelste periode is van mei tot half september, waarbij de dagen aangenaam zijn maar de nachten veelal fris tot vrieskoud. De rest van het jaar is het warm tot heet (vooral van oktober tot februari) met koelere nachten. Tussen december en half maart valt de meeste regen, de rest van het jaar heerst er droogte. Na de regens verandert de woestijn in een kleurrijke oase, een groot contrast met de rest van het jaar.