SEYCHELLEN: EEN TROPISCHE DROOM

De Seychellen staan garant voor een tropische droom: puur, exclusief, ongerept en zinnenprikkelend. Als stipjes in de Indische Oceaan liggen aan de oostzijde van het Afrikaanse continent ongeveer 115 eilanden verspreid. Tezamen vormen zij de bekende eilandengroep de Seychellen. De ongerepte stranden en mooie natuur hebben vele reizigers doen geloven het paradijs gevonden te hebben. Parelwitte stranden, azuurblauw water en een ongekende rust bestaan écht. Slechts drie eilanden zijn permanent bewoond en op de andere eilanden zijn enkel lodges en resorts van hoogstaande kwaliteit aanwezig. Hier kunt u baden in weelde met uw blote voeten in het zand. Combineer tijdens uw verblijf meerdere eilanden of onderneem dagtochten naar andere eilanden. Ook een zeilcruise is heel populair. Op deze manier beleeft u op een ongedwongen manier de ongekende diversiteit van de Seychellen.

De verschillende eilanden bieden een unieke flora en fauna die u nergens anders ter wereld aantreft. De voornaamste (bewoonde) eilanden Mahé, Praslin en La Digue hebben een weelderige begroeiing met groene berghellingen, ongerepte wouden en eindeloos witte zandstranden. De outer islands zijn vrijwel onbewoond, ideaal voor een authentieke eilandervaring in een magisch decor.

ONS AANBOD REIZEN IN DE SEYCHELLEN

PRAKTISCHE INFORMATIE

Formaliteiten:

  • internationaal paspoort
  • toeristenvisum verkrijgbaar bij aankomst in Mahé

Inentingen:

niet verplicht

Malaria:

onbestaand risico

Reisstijl

U landt steeds op het hoofdeiland Mahé. Van hieruit kunt u verder reizen naar de omringende eilanden. Deze transfers gebeuren per boot, klein vliegtuig of helikopter. Ideaal is om 2 of 3 eilanden te combineren, zodat u de diversiteit van de Seychellen ontdekt en beleeft. Ook een aanrader is een zeilcruise per catamaran langs de verschillende eilanden voor een ontspannen vakantie in een ongedwongen sfeer. Er zijn vele combinatiemogelijkheden en wij zullen u graag adviseren welke eilandervaring(en) en accommodaties het beste aansluiten bij uw voorkeur, budget en smaak.

Klimaat en beste reisperiode

Op de Seychellen heerst het ganse jaar door een tropisch klimaat.  De temperaturen zijn steeds aangenaam warm, er valt af en toe een regenbui en een lichte tot stevige bries is altijd van de partij. Toch onderscheiden we twee seizoenen: het warme, droge seizoen is van mei tot oktober wanneer de verkoelende zuidoostpassaat waait.  Van november tot april brengt de noordwestpassaat vochtige en warme lucht aan, waardoor het wat vaker regent en de temperatuur meer drukkend aanvoelt.  De beste maanden om te duiken zijn april/mei en oktober/november wanneer er het minste wind is (kalme zee) en de zichtbaarheid in het water optimaal is.