TANZANIA: WELLICHT HET MEEST GEVARIEERDE SAFARILAND VAN AFRIKA

Tanzania is één van de meest aantrekkelijke safarilanden in de wereld. De parken in het noorden van Tanzania hebben een hoge wildconcentratie en staan garant voor spectaculaire safari’s. De zuidelijke parken bieden een exclusieve bushervaring in een overweldigend ongerepte natuur met een ongeëvenaarde grootsheid. Tanzania is een uitermate opwindend land: u kunt hier de hoogste berg van Afrika beklimmen, u kunt de overdonderende wildebeestmigratie over de Serengeti meemaken, of duiken naar prachtige koraalriffen en een ongekende variatie aan vissoorten. Het is een land om stil van te dromen én een land om naar toe te gaan om uw dromen te laten uitkomen.

ONS AANBOD REIZEN IN TANZANIA

PRAKTISCHE INFORMATIE

Formaliteiten:

  • internationaal paspoort
  • toeristenvisum verkrijgbaar bij aankomst in Tanzania

Inentingen:

Gele koorts

Malaria:

bestaand risico

Reisstijl

Wij bieden verschillende reisstijlen aan om deze schitterende natuur te beleven: vliegsafari, mobiel kamperen, rondreis met privégids/chauffeur, wandelsafari of een combinatie.

Als u weinig tijd hebt, opteert u best voor een vliegsafari. Mobiel kamperen is ideaal voor een avontuurlijke reis met familie of vrienden. Een rondreis met privégids/chauffeur is de meest gevraagd formule in het noorden van Tanzania en geeft u veel vrijheid om uw dagindeling zelf te plannen. De keuze aan accommodatie is heel gevarieerd: rustieke tentenkampen, originele boerderijen en exclusieve safarilodges. Na uw safari is het heerlijk om nog een paar dagen te ontspannen in een idyllische omgeving aan een uitgestrekt zandstrand.

Klimaat en beste reisperiode

Van april tot eind mei loopt het regenseizoen, vaak met hevige regenbuien. Van juni tot eind oktober loopt het droge seizoen. De temperaturen zijn aangenaam, ook in Zanzibar. Op de rand van de krater kan het ‘s nachts fel afkoelen. Van eind oktober tot midden december bestaat de kans op korte regenbuien met onweer. De  temperaturen zijn aangenaam, ook op de kraterrand. Zanzibar wordt erg warm. Midden december tot maart is het erg droog en warm in Tanzania. De jaarlijkse migratie in de Serengeti kan mee bepalend zijn voor uw reisperiode. Het zuiden van Tanzania wordt het best bezocht in de droge tijd.