CONGO BRAZAVILLE: HET DONKERE WOUD VAN ODZALA NATIONAL PARK

Het Odzala-Kokoua Nationale Park ligt in het hart van het Congo Bassin van de Republiek Congo. Het regenwoud in het hart van het Congo Bassin is het op één na meest uitgestrekte tropische regenwoud ter wereld en een levensader voor zowel mens als dier. Het strekt zich uit over zes landen waaronder Kameroen, CAR, Congo Brazzaville en Gabon. Het landschap biedt een enorme variatie: rivieren, regenwouden, savannes en moerrassen. Het aantal dieren dat er leeft is even indrukwekkend als bijzonder: laagland- en berggorilla’s, chimpansees, bosolifanten, okapi, meer dan 1.000 soorten vogels en ruim 700 verschillende vissen. De schat aan tropische planten is overweldigend. Uw verblijf hier valt niet onder de noemer van een klassieke safari, een gezonde dosis nieuwsgierigheid, humor en inleving zijn essentieel. Dit is werkelijk een bestemming die nog lang onderhuids nazindert.

ONS AANBOD REIZEN IN CONGO

PRAKTISCHE INFORMATIE

Formaliteiten:

  • internationaal paspoort
  • toeristenvisum via Congolese ambassade

Inentingen:

gele koorts, polio, mazelen + certificaat van een dokter dat u geen tuberculose hebt

Malaria:

bestaand risico

Reisstijl

De verplaatsingen gebeuren per vliegtuig, boot en over land met maximale aandacht voor uw veiligheid en comfort. Wij werken enkel met betrouwbare organisaties die u begeleiden van bij aankomst tot uw vertrek. Een reis naar Odzala National Park is geen verwenreis maar een ontdekkingsreis. U komt op plaatsen ver van de bewoonde wereld en wordt ondergedompeld in zwart Afrika in al haar facetten. Een goede voorbereiding is essentieel, wij voorzien u van de nodige informatie zodat deze reis een onvergetelijke beleving wordt.

Klimaat en beste reisperiode

Het klimaat is tropisch met kans op regen het ganse jaar door. De gemiddelde temperatuur bedraagt minimum 20° en maximum 32°C met een hoge vochtigheidsgraad. Tijdens de maanden eind mei, juni, juli, augustus, september en oktober zijn de temperaturen het aangenaamst. Ook de neerslag is tijdens deze maanden minder. Ook de periode december tot februari is relatief droger. Tijdens de overige maanden hebt u kans op tropische stormen afgewisseld met staalblauwe hemels. De wildobservatie blijft het ganse jaar door hetzelfde.