SAO TOME EN PRINCIPE ARCHIPEL: DE CHOCOLADE EILANDEN!

Deze prachtige archipel, gelegen op de evenaar voor de westkust van Afrika, kent zijn gelijke niet. São Tomé en Principe is een exotische eilandengroep met paradijselijke stranden voor de kust van Gabon, met de Golf van Guinee aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant. De groene overweldigende tropische plantengroei maakt van deze eilanden een bestemming die uniek is, en die sinds haar kolonisatie nauwelijks veranderingen heeft ondergaan. Zowel boven als onder water vindt u een grote variëteit aan leven zoals de chirurgvissen, papegaaivissen, zee-egels, zeesterren, koraal, inktvissen, murenes en paling. Het spotten van walvissen is mogelijk in de periode juni tot oktober, het spotten van de blauwe marlijn is mogelijk tussen juni en augustus, de zwaardvis treft  u veelal aan in september en oktober. Vanuit beide eilanden worden vele excursies aangeboden. In augustus zijn er vele culturele festiviteiten.  Een topbestemming voor een actieve en ontspannen zonvakantie.

ONS AANBOD REIZEN IN SAO TOME

PRAKTISCHE INFORMATIE

Formaliteiten:

  • internationaal paspoort
  • toeristenvisum verkrijgbaar bij aankomst in Sao Tomé (voor een verblijf van maximaal 15 dagen).

Inentingen:

gele koorts verplicht

Malaria:

bestaand risico

Reisstijl

De twee eilanden liggen ongeveer 140km uit elkaar en kunnen gecombineerd worden met een binnenlandse vlucht. De twee eilanden hebben veel te bieden qua uitstappen en activiteiten, het is dus zeker aangeraden om zowel Sao Tomé als Principe te bezoeken. U kan zelf rondrijden op de eilanden, maar de wegen zijn in slechte conditie en de wegbewijzering pover. Wij raden aan om gebruikt te maken van een taxi en/of lokale operatoren voor uw verplaatsingen.

Klimaat en beste reisperiode

Op de eilanden heerst een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 27°C met weinig schommelingen. Het korte droge seizoen is van december tot februari. Dit zijn de warmste maanden van het jaar met droge en stofferige winden. Het lange regenseizoen loopt van maart tot en met mei met een mengeling van regenbuien en zonneschijn en hoge vochtigheidsgraad. Het lange droge seizoen is van juni tot september met warme temperaturen, weinig regen maar bewolkt. Het korte regenseizoen is van oktober tot november met een mengeling van regenbuien en zonneschijn met een hoge vochtigheidsgraad. De maanden juni, juli en augustus zijn aanzienlijk droger dan de rest van de maanden. Dit is dan ook de beste reisperiode om de eilanden te bezoeken.