VEELZIJDIGHEID TROEF IN ZUID-AFRIKA

Zuid-Afrika is zonder twijfel een droombestemming. Een bezoek aan dit land overtreft uw stoutste verwachtingen. U raakt in bekoring door de weidsheid en ruimte, de kwaliteit van de lucht en het licht, de grootse en ongerepte natuur waar rust en stilte heerst, en de vriendelijke en gastvrije bevolking. Een land waar u tijdens uw unieke self-drive met plezier uren achter het stuur van uw huurauto zit, vol bewondering voor al dat moois.

Het aanbod van bezienswaardigheden is heel gevarieerd: safari’s, stranden, natuurparken, bergen, pittoreske dorpen, woestijnen, walvissen, pinguïns en het hippe, trendy Kaapstad. En niet in het minste de uitmuntende keuken en verrukkelijke wijnen. Wij weten als geen ander de mooiste plekjes aan te wijzen en laten u ruimte in de keuze van uw accommodatie: glamping, luxueuze safarilodges, back-to-nature, boetiekhotels tot intieme guesthouses en knusse B&B’s. Kortom, Zuid-Afrika is een land bij uitstek voor een luxe rondreis op maat.

ONS AANBOD REIZEN IN ZUID-AFRIKA

PRAKTISCHE INFORMATIE

Formaliteiten:

  • internationaal paspoort
  • toeristenvisum verkrijgbaar bij aankomst in Zuid-Afrika

Inentingen:

niet verplicht

Malaria:

bestaand risico

Reisstijl

Een selfdrive is dé reisstijl om dit schitterende land te verkennen; het wegennet is perfect en wij zorgen ervoor dat u op een comfortabel ritme de afstanden overbrugt, De selfdrive wordt vaak ondersteund door een of meerdere binnenlandse vluchten. Een gedetailleerde routebeschrijving brengt u naar de verschillende bezienswaardigheden en uw verblijfplaatsen. Zo geniet u optimaal van al het moois onderweg. Wij hebben voor u een selectie gemaakt van charmante en sfeervolle hotels, lodges en guesthouses die u iedere keer weer aangenaam verrassen. U bepaalt zelf welke accommodatie het meest aansluit bij uw budget en verwachtingen.

Klimaat en beste reisperiode

Zuid-Afrika heeft verschillende klimaten naargelang de streek. In het Krugerpark en in Kwazulu Natal valt de zomer van november tot begin april. Dit is de warmste periode met temperaturen tot 30-35°C. Het is dan eerder vochtig met korte (soms hevige) buien. De winter, van mei tot oktober, is frisser, maar het weer blijft zonnig en droog. Het zuiden van het land, de Tuinroute en Kaapstad, genieten van een mediterraan klimaat: van november tot begin april is het er warm en droog. Het regenseizoen valt van juni tot augustus en het wordt frisser, wat niet wegneemt dat er ook zonnige dagen zijn. Van september tot oktober verbetert het weer en staan de bloemen in deze streek in volle bloei. Het is ook de beste periode om walvissen te observeren.