BOTSWANA: EEN PARADIJS VOOR DE WILDLIEFHEBBER

Botswana is één van Afrika’s meest geliefde wildbestemmingen en een schoolvoorbeeld van duurzaam toerisme. U beleeft hier unieke safari’s in een afwisselend landschap door moerassen, watervlaktes en woestijnen. Van de Kalahari halfwoestijn gaat u zo naar de Makgadikgadi zoutvlakte of de Okavango delta met reservaten zoals Chobe, Savute, Linyanti en Selinda. De rijkdom aan wild in de nationale parken en de vele privé concessies is indrukwekkend: u geniet met volle teugen van gamedrives, bushwandelingen, slapen onder de sterren, paardrijden, boottochten, vissen… En dit alles op het ritme van de savanne. Snakt u naar luxe of smeekt u net om avontuur? Botswana heeft het allemaal en meer!

ONS AANBOD REIZEN IN BOTSWANA

PRAKTISCHE INFORMATIE

Formaliteiten:

  • internationaal paspoort
  • toeristenvisum verkrijgbaar bij aankomst in Botswana

Inentingen:

niet verplicht

Malaria:

bestaand risico

Reisstijl

Een vliegsafari (fly-in) is de meest comfortabele manier om een safari in Botswana te plannen. U vermijdt lange transfers en u geniet meer van de safari-activiteiten en uw verblijf in het kamp. Een heel authentieke ervaring is een mobiele kampeersafari in beperkt of privé gezelschap (ideaal voor familie of vrienden). Het kamppersoneel zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreek. U kunt deelnemen aan een safari in internationaal gezelschap op vaste afreisdata, of u kunt in overleg met ons een privésafari op maat laten uitwerken voor uw eigen gezelschap.

Klimaat en beste reisperiode

De beste periode voor wildobservatie is van mei tot eind november. Vele dieren verzamelen zich rond de overgebleven waterplaatsen en het gras is dor en kort zodat het wild beter zichtbaar is. Tijdens deze wintermaanden kan het ’s nachts erg koud worden. Het noorden van Botswana heeft een regenseizoen van december tot en met maart. De hoeveelheid regen kan per gebied erg verschillen en bestaat vaak uit kortdurende hevige regenbuien aan het eind van de dag.

In het groene seizoen (december tot april) is de natuur prachtig groen. De dieren zijn voldaan met een overvloed aan eten en drinken, en u kunt de spectaculaire migratie in de Makgadigadi zoutpannen meemaken. In de maanden februari, maart en april geniet u van de vele jonge dieren die geboren worden. Deze groene safari’s zijn prettig geprijsd en zeker een aanrader.