MEER DAN DE VICTORIA WATERVALLEN EN HWANGE

Zimbabwe is terug van weggeweest. Het is een magische safaribestemming die zeker niet mag ontbreken in de portfolio van de bush-liefhebber. Het is een prachtig en wild continent waar het avontuur de geest beroert en een ongekende schoonheid de ziel aanraakt. Uitgestrekte savannes, eeuwenoude baobab bomen, lege rivierbeddingen, fascinerende rotsformaties, spirituele heuvels, watervallen, tropische bossen, spectaculaire zonsondergangen, grote wildconcentraties en nog véél meer!

In onze reissuggesties vindt u onze favoriete plekjes terug: Victoria Falls, Hwange National Park, Mana Pools, Matusadona National Park aan Lake Kariba, het Matobo National Park, Great Zimbabwe, de groene Eastern Highlands en Gonarezhou National Park.

ONS AANBOD REIZEN IN ZIMBABWE

PRAKTISCHE INFORMATIE

Formaliteiten:

  • internationaal paspoort
  • toeristenvisum verkrijgbaar bij aankomst in Zimbabwe

Inentingen:

niet verplicht

Malaria:

bestaand risico

Reisstijl

Het wegennet in Zimbabwe is soms in twijfelachtige staat en de afstanden tussen de wildparken zijn groot, vandaar dat wij meestal opteren voor een vliegsafari. Zo geniet u meer van uw safari-activiteiten en uw verblijf in de authentieke tentenkampen. Een meerdaagse kano- of wandelsafari in Mana Pools is een heel bijzondere ervaring waarbij u verblijft in mobiele bushcamps. Wilt u het graag wat avontuurlijker, dan kan u deelnemen aan een mobiele kampeersafari of een reis uitstippelen op basis van selfdrive. Uiteraard is een selfdrive in Zimbabwe niet voor iedereen weggelegd. Dit vereist de nodige voorbereiding, avontuurlijke instelling en flexibiliteit.

Klimaat en beste reisperiode

Zimbabwe ligt deels op een centrale hoogvlakte van 1500 meter hoogte en heeft daardoor een aangenaam klimaat. In noordelijk en zuidelijke richting gaan de hooglanden over in laagveld tussen de 100 en 900 meter, met als gevolg hogere temperaturen. Er is niet echt een beste reistijd aan te geven, u reist het ganse jaar door aangenaam in Zimbabwe. Van december tot en met maart bestaat de kans op kortdurende hevige regenbuien aan het eind van de dag. De temperaturen zijn het hele jaar door aangenaam en liggen gemiddeld tussen de 21 en 30 graden. Tijdens de wintermaanden kan het ’s nachts erg afkoelen tot onder het vriespunt.