SAFARI RONDREIZEN DOOR HET AUTHENTIEKE KENIA

Kenia heeft een zeer gevarieerd landschap met de grootste diversiteit aan wild dat in Afrika te vinden is. Zo is er de Masai Mara, vooral bekend om de één miljoen wildebeesten die elk jaar vanuit de Serengeti noordwaarts trekken. Tijdens uw exclusieve op maat samengestelde rondreis door Kenia helpen wij u met het vinden van kleinschalige lodges weg van de mensenmassa’s om dit natuurfenomeen mee te maken. Een luxe safari waar u verblijft in intieme en kleinschalige lodges of tentenkampen. Waar u avondsafari’s en wandelsafari’s onderneemt en verzekerd bent van de beste lokale gidsen die Kenia te bieden heeft. Zij laten u, met hart en ziel en met heel veel kennis uit eerste hand de mooiste plekken in hun land zien. Het grote aanbod aan activiteiten, de rijke lokale cultuur en de uiteenlopende landschappen maken deze bestemming heel geschikt voor de verwende, avontuurlijke, actieve reiziger en al helemaal voor families met kleine en grote(re) kinderen. Een strandvakantie als kers op de taart is perfect mogelijk naar Zanzibar, de Seychellen of de Keniaanse kust.

ONS AANBOD REIZEN IN KENIA

PRAKTISCHE INFORMATIE

Formaliteiten:

  • internationaal paspoort
  • toeristenvisum verkrijgbaar elektronisch of bij aankomst in Kenia

Inentingen:

niet verplicht

Malaria:

bestaand risico

Reisstijl

Deze schitterende natuur kan u beleven met een vliegsafari eventueel in combinatie met een rondreis met privégids/chauffeur. Gezien de slechte conditie van het wegennet is het aangeraden om de lange afstanden te overbruggen per vliegtuig. De keuze aan accommodatie is heel gevarieerd: rustieke tentenkampen, originele boerderijen, boomchalets en exclusieve safari lodges. Na uw safari is het heerlijk om nog een paar dagen te ontspannen in een idyllische omgeving aan een uitgestrekt zandstrand.

Klimaat en beste reisperiode

Kenia kan gans het jaar door bezocht worden, maar in bepaalde periodes kunnen hevige regens een spelbreker zijn. Van eind maart tot begin mei is het niet ideaal om naar Kenia te reizen; het is de periode van de lange regens en vele wegen worden onberijdbaar. De rest van het jaar is prima voor een safari: van juni tot en met oktober is het koeler en droog weer met af en toe een korte regenbui. November tot midden december is de periode van de zogenaamde korte regens (met vooral ‘s nachts regenbuien). De rest van de dag is het afwisselend bewolkt en zonnig weer. Na de korte regens is het tot en met maart droog en heet. Naargelang de hoogte zijn er soms grote verschillen in temperatuur, en met name ‘s nachts kan het kwik in hooggelegen gebieden tot onder het vriespunt dalen.