Project Description

Verslingerd aan Afrika

Aantal dagen:
14 dagen, Original Remote Safari

Wat kan u verwachten:
Zambia is een overweldigende safari bestemming met vele mogelijkheden. Bent u iemand die graag in alle rust en privacy geniet van de bush en verslingerd is aan Afrika? Dan is deze reis uw troefkaart. We zoeken afgelegen plekjes uit met rustieke doch comfortabele accommodaties. Geen jacht op de Big Five, de gidsen zijn gepassioneerd en kunnen van kleine details een hoogtepunt maken. Met een diepgaande schat aan kennis zullen zij u boeien en nog meer onderdompelen in de geheimen van de bush. We combineren South Luangwa National Park met twee verschillende locaties en het nieuwe Luambe National Park. Tijdens de wegtransfers maakt u kennis met het Zambiaanse platteland.
Gamedrives, nadruk op wandelsafari’s, vogelobservatie, picknicken in de bush,…. En dit alles op uw ritme. Wilt u toch minder of meer luxe? Dan zijn er genoeg alternatieven die we u kunnen voorstellen.

Indicatieve reissom:
€ 5.700 à € 6.500 per persoon

Beknopt programma

Dag 1 – Brussel-Lusaka
Lijnvlucht naar Lusaka.

Dag 2-4 – South Luangwa National Park
Bij aankomst in Lusaka wordt u opgewacht voor de vlucht naar Mfuwe Airport. Vervolgens wacht u een transfer naar Flatdogs Camp, gelegen aan de oever van de Luangwa River. Dichtbij de ingang van South Luangwa National Park gelegen, ligt Flatdogs ideaal om (night) gamedrives en wandelsafari’s te maken in het park.
Flatdogs Camp, volpension en activiteiten

Dag 5-7 – Chikoko Trails
De volgende dagen gaat u als een echte pionier de bush verkennen. Wandelend over door olifanten en nijlpaarden uitgesleten paden ervaart u de geheimen van de bush. Al uw zintuigen worden geprikkeld, langzaam genieten is de boodschap. De Chikoko Trails kampen kunnen enkel te voet bereikt worden, mits oversteek van de Luangwa River. U bent hier zeker niet alleen, er zijn alom dieren aanwezig die het ‘zebrapad’ met u delen. Nagenieten van deze bijzondere ervaringen doet u aan het kampvuur, met het vooruitzicht de volgende dag weer een spannende safari mee te maken!
Chikoko Trails Camp, volpension en activiteiten

Dag 8-11 – Luambe National Park
Gamedrive naar Luambe, een regio met een uitbundig wildleven en verschillende schitterende ecosystemen die vergelijkbaar zijn met South Luangwa maar dan zonder andere bezoekers!
De majestueuze Luangwa River en Mopane bossen creëren in het ochtendlicht (of voor de zonsondergang) een sprookjesachtige ambiance. Onder begeleiding van de ervaren gidsen/ rangers maakt u hier wandel-, jeep- en nachtsafari’s. Er is slechts één safarilodge in dit gebied, veel privacy dus.
Luambe, volpension en activiteiten

Dag 12 – South Luangwa National Park
Na een rustig ontbijt rijdt u terug naar South Luangwa National Park voor uw laatste overnachting. Een mooie afsluiter om nog even na te genieten van deze toch wel aparte safari.
Flatdogs Camp, volpension en activiteiten

Dag 13 – Lusaka-Brussel
Retour per vlucht van Mfuwe naar Lusaka waar u incheckt voor uw vlucht naar Brussel,

Dag 14 – Brussel
Aankomst in Brussel en einde van deze bijzondere rondreis.

Uitgebreid dagprogramma op aanvraag

ONZE REIZEN IN ZAMBIA