Project Description

Onweerstaanbaar safarikoppel

Aantal dagen:
14 dagen, Safarikoppel

Wat kan u verwachten:
Een bijzondere reis voor de avontuurlijke en meer ervaren safari aficionado naar ongerepte bestemmingen; twee van de allermooiste wildparken, beide uniek in hun soort. Op avontuur onder begeleiding van deskundige gidsen! Kafue National Park in het westen van Zambia is een van de grootste wildreservaten ter wereld. Weinig lodges, weinig bezoekers en veel wild; een perfecte combinatie voor een authentieke wildernis ervaring. Door de uitgestrektheid van het gebied en de slechte infrastructuur is dit gebied nog zeer authentiek. Liuwa Plain: doordat er maar weinig reizigers in dit gebied komen leeft de bevolking nog zeer traditioneel. Een oprechte ontmoeting met de lokale bevolking, die in hun element zijn in de kleine kano’s waarmee ze vissen, zal veel respect afdwingen. Naast de uitgestrektheid vormt de jaarlijkse gnoe en zebra migratie de aantrekkingskracht van het park. U verblijft in kleinschalige, authentieke tentenkampen met een persoonlijke service. De transfers gebeuren over land zodat u ook een glimp opvangt van het plattelandsleven van Zambia en de vriendelijke bevolking. De periode juni-oktober is dé tijd om Kafue National Park en Liuwa Plain te verkennen.

Indicatieve reissom:
€ 8.500 à € 9.500 per persoon

Beknopt programma

Dag 1 – Brussel-Livingstone
Lijnvlucht naar Lusaka.

Dag 2-3 – Livingstone
Bij aankomst in Livingstone wordt u opgewacht voor de transfer naar het hart van het Mosi-oa-Tunya Nationaal Park . Het kamp biedt een ongelooflijk uitzicht op de Zambezi rivier. Wat kan u hier doen? Begeleide wandelingen, gamedrives, een bootcruise, vissen op de Zambezi, kajakken, een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen.
Toka Leya Camp, volpension en activiteiten

Dag 4-5 – Kafue – Nanzhila Plains
Na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald voor de transfer over land naar Kafue National Park. U rijdt het park binnen in het zuiden via de Dumdumweza gate. Via avontuurlijke zand- en bospaden bereikt u de Nanzhila Plains. De uitgestrekte grasvlaktes worden afgewisseld met bossen, palmen en waterstroompjes.
Nanzhila Plains Safari Camp, volpension en activiteiten

Dag 6-8 – Kafue – Busanga Plains
U doorkruist de Kafue en laat u verrassen door het vele wild en de prachtige natuur. Het noordelijke deel van Kafue bestaat uit de grasvelden van Busanga die worden begrazen door rode Lechwe’s. Het is adembenemend om te zien hoe zij door het water denderen. Busanga Bush Camp, volpension en activiteiten

Dag 9-11 – Liuwa Plain
Tijd om afscheid te nemen van Kafue voor een nieuw avontuur in Liuwa Plain. Hier gaat u met de verrekijker in de aanslag op zoek naar cheetah’s, wilde honden, hyena’s, leeuwen en vele soorten zeldzame vogels. En niet te vergeten de duizenden gnoes; hier vindt in november de op één na grootste migratie ter wereld plaats. U verblijft hier in een prachtige lodge, een waardige afsluiter voor deze bijzondere safari!
King Lewanika Lodge, volpension en activiteiten

Dag 12 – Lusaka
U verlaat de wildernis en rijdt terug naar Lusaka.
Latitude 15°, ontbijt en avondmaal

Dag 13 – Lusaka-Brussel
Transfer naar de luchthaven van Lusaka voor uw retourvlucht naar Brussel.

Dag 14 – Brussel
Aankomst in Brussel en einde van deze bijzondere rondreis

Uitgebreid dagprogramma op aanvraag

ONZE REIZEN IN ZAMBIA